Tradition de Zélande mosselen - één totaalleverancier - scherp geprijsd - nalevering binnen 1 uur 

Veel gestelde vragen

Waarom organiseert men mosselfeesten?

In (vooral) België worden vanaf begin juli t/m eind maart veel mosselfeesten georganiseerd; ook wel bekend als mosselsouper of mosselkermis. Vooral de maanden augustus t/m november zijn piekmomenten in de mosselconsumptie bij onze zuiderburen. Deze mosselfeesten zijn belangrijk voor veel verenigingen om zo de clubkas te spekken om bijvoorbeeld de contributie laag te kunnen houden. Scholen gebruiken de opbrengsten bijvoorbeeld om uitstapjes te financieren of om bijvoorbeeld lesmateriaal aan te schaffen. Op deze feesten komt vaak de hele dorpsgemeenschap af, en per feest worden er vaak honderden tot duizenden kilo’s mosselen verkocht met dito omzetten voor de clubkas.  

Hoe komt het dat deze mosselfeesten zo druk bezocht zijn?

De bezoekers van de mosselfeesten dragen veelal de organiserende vereniging/club een warm hart toe. In België worden er minder subsidies verstrekt dan in Nederland. Dit is dan ook gelijk de reden waarom zij de mosselfeesten gebruiken om budget te creëren. In combinatie met de toch ietwat bourgondische inslag van de Belgen maakt dat ze drukbezocht zijn.   
Veelal zijn de bezoekers dan familieleden en/of kennissen, maar er schuiven ook vaak spontane bezoekers aan om zo hun steentje bij te dragen.

Wat is de beste tijd om een mosselfeest te organiseren?

Het mosselseizoen start meestal omstreeks juli en dan gaan ook gelijk de eerste mosselfeesten van start. Daarentegen vinden de meeste mosselfeesten plaats in september, oktober en november. Voordeel hiervan is, dat dan de mosselen op zijn best zijn. Nadeel hiervan is, dat er veel concurrentie is van omliggende verenigingen/clubs wat uw bezoekersaantal eventueel nadelig kan beïnvloeden. De maanden juli, augustus zijn ook populaire maanden bij vooral de feesten die buiten plaatsvinden. Wat is er immers lekkerder dan in het zonnetje een lekkere pot mosselen te nuttigen? Wat velen niet weten, is dat december t/m maart ook ideale maanden zijn. De mosselen zijn dan nog steeds perfect en er is minder concurrentie.

Worden er ook veel mosselfeesten in Nederland georganiseerd?

Sinds de oprichting van ons bedrijf heeft de focus alleen op België gelegen, daar zij nog altijd de grootste afnemer zijn van de Zeeuwse lekkernij en over het algemeen over een zeer actief verenigingsleven beschikken. Toch zijn we ervan overtuigd, dat er ook in Nederland markt is voor mosselfeesten en dan met name in Zuidwest Nederland. Daarom willen we ons hier de komende jaren meer op focussen. Zeker aan de kust is er veel potentie; met name de Belgische en Duitse toeristen zijn namelijk beiden zeer grote mosselliefhebbers. Met z’n allen mosselen eten is ook gewoon een gezellige aangelegenheid. Het verdienmodel voor de verenigingen/clubs is gewoon heel erg goed en bijna geheel zonder risico. Alles wordt op het laatste moment vers ingekocht aan de hand van de inschrijvingen. Indien men voor vrije inloop kiest, garanderen we na-leveringen binnen het uur. Dit betekent dat er nooit tekorten ontstaan en men kan doorverkopen tot de laatste minuut.

Vanaf hoeveel personen kan men bij jullie terecht?

Elke aanvraag wordt altijd apart bekeken. Voor de Belgische markt hebben we normaliter een ondergrens van tussen de 100-150 personen, maar zoals gezegd, beoordelen we elke aanvraag apart.  Ook geven wij de mogelijkheid om zelf af te komen halen. Indien u hiervoor kiest ontvangt u korting op de bestelling.

Waar komen jullie mosselen vandaan?

Onze mosselen worden vers aangevoerd vanuit Yerseke. Sinds enkele jaren werken we enkel nog met ons eigen merk mosselen,  Tradition de Zélande de genaamd. We merkten in gesprekken die we hadden met klanten en restaurateurs, dat er veel onvrede heerste over de vaak matige sortering en dito vleespercentages van mosselen uit de reguliere handelskanalen. We hebben er toen voor gekozen om de mosselen na de standaard machinale sortering ook nog eens handmatig te laten selecteren, zodat de sortering zo optimaal mogelijk is. Ook zijn enkel de mosselen met het hoogste vleespercentage goed genoeg en staan we garant voor de beste kwaliteit en smaak. Klik hier voor meer info over onze Tradition de Zélande mosselen

Met wat voor materialen werken jullie?

De (huur) materialen, zoals onze verschillende soorten branders, friteuses, koelwagens enz. kunt u vinden onder de button ‘Producten/Materialen’ . Hierin staan de afmetingen vermeld en kunt u ook foto’s bekijken. Klik hier voor meer info over onze materialen/producten

Kunnen wij ook materialen huren zonder dat we mosselen afnemen?

Het is mogelijk om als bedrijf of particulier een koelwagen, professionele friteuse of ander cateringmateriaal te huren. Dit onderdeel is ondergebracht in Koelwagenverhuur Zeeland (www.koelwagenverhuurzeeland.nl). Veel festivals, traiteurs, hotels, restaurants, slagerijen e.d. maken gebruik van onze diensten om bijvoorbeeld de piek tijdens de feestdagen op te vangen, maar ook particulieren die bijvoorbeeld een tuinfeest geven, huren bij ons. Ook voor lange termijnverhuur kan men bij ons terecht.

Wij willen een mosselfeest organiseren, wat nu?

Kijkt u eerst welke van onze formules het beste bij u past; dan klikt u op offerte aanvragen. U krijgt dan een kort vragenlijstje. Probeer deze zo volledig mogelijk in te vullen. Dit geeft ons namelijk de juiste handvatten om voor u een vrijblijvende prijsopgave te kunnen maken. Uiteraard kunt u ook voor meerdere formules prijs opvragen. Na ontvangst van de offerte nemen enkele dagen later contact op.

  • Leverings gebied

    Levering door heel België.
    Nalevering binnen één uur!